Wednesday, December 10, 2008

Dessa amerikanare...

Som ni redan vet är amerikanarna galna när det kommer till julen.


Igår var Raisa, Linda och jag på mallet och gick in på Hallmark som är en kedja som säljer greeting cards. Vi tänkte hitta några enkla vykort att skicka hem till julen. Men detta enkla uppdrag var i princip omöjligt!

En hel vägg på ca 15 meter täcktes av bara julkort. För det första fanns det inga vykort utan alla var vikbara. För det andra fanns det inte ett enda kort som bara sa "Merry Christmas!".

Vet ni varför? Jo, för det fanns så mycket kategorier för alla sorters människor du kan tänkas ge julkort till och därmed stod det djupa dikter inuti korten som passade sig för just den personen.

Exempel på kategorier vi såg: Baby boy's 1st Christmas (de korten som låg i den kategorin passar dig som vill ge ett julkort till en bebispojke som firar sin första jul), Daughter to Stepmom (ja om du då vill ge julkort till din plastmamma enbart), Sister funny (om du vill ge din syster ett gott skratt sådär till julen), husband religious (passar dig som har en religiös make), Mom to son and daughter in law (om du vill ge bara ett litet eget kort till just din son och hans fru eller varför inte gå till kategorin from cat om din katt kommer och ber dig köpa lite julkort till sina nära och kära!?


Hahahah så otroligt kul! Sen ska vi inte snacka om effekterna korten har. Det finns blinkande kort, sjungande kort, kort med godis i och kort där du kan spela in en egen hälsningsfras.

Det slutade i alla fall med att vi alla tre gick ut därifrån kortlösa.

Dessa amerikanare...

0 comments: