Wednesday, January 21, 2009

Landet utan eget ansvar

Sen jag kom hit har jag märkt på hur mycket förpackningar och skyltar som helst att de varnar om ALLT! Det har jag varit speciellt uppmärksam på eftersom jag hörde hemifrån hur alla stämmer varandra i USA.


Och det är verkligen så: amerikanarna behöver veta alla risker med alla produkter och platser för annars fattar de inte själva att det kan vara farligt.

Det klassiska exemplet är ju kvinnan som köpte hett kaffe på McDonalds och brände sig. Hon stämde McDonalds för att de inte skrivit på muggen att kaffet var hett och att hon var tvungen att vänta för att det skulle svalna av.

Var på platdate idag med ungarna och då berättade mamman till kompisarna en helt sjuuuk grej. När de bodde i California var det en man som hade försökt begå självmord vid en pir. Vid piren stod det "WARNING NO DIVING". Mannen hoppade i vattnet men dog inte för att det var för grunt, utan han bara skadade sig. Därefter stämde han alltså kommunen för att de inte skrivit ut att vattnet var grunt och att det var därför man inte fick dyka.

HUR sjukt är inte det?

Det är därför de gula golvskyltarna "WARNING WET FLOOR" typ alltid står utställda i mataffärerna även fast golvet är torrt. För om man halkar där, ja men då är det ju affärens fel...

KORKADE AMERIKANARE!

0 comments: